Recept som totiž už vyhodil. Takže z hlavy (dosť deravej, takže je možné, že niečo aj zabudnem).
Špagety z piatku (najlepšie bývajú tie najjednoduchšie)
Nakrájané prescutto (aj slaninka by mala byť v pohode) dáme na panvicu a necháme na ohni, kým chrumkavé a zlatisté. Alebo naopak (myslím, zlatisté a chrumkavé). Ono sa to veľmi scvrkne, takže si doprajeme. Veľa veľa ho tam dáme! Potom vyberieme (vidličkou v mojom prípade) a na šťave, tuku čo ostal na panvici, opražíme nakrájanú červenú cibuľu (veľkú). Ako pražíme cibuľku, otvárame biele vínko podľa vlastného výberu. Uvaríme špagety, hodíme do nich tú cibuľku, nakrájané listy čerstvého špenátu a soľ, korenie. Miešame kým špenát dosiahne požadovaný stav...ktorý je mne úplne neznámy, takže si to odhadnite sami. Prihodíme prescutto, parmazán a dosť (priměřene) extra virginového oleja ...
...pridáme nejaké milé slová, dopijeme vínko a uvedomíme si, že málo vecí prekoná neprekonateľnú kombináciu.
Dobré jedlo (veľa veľa), dobré vínko (naozaj dobré), dobrá spoločnosť (najlepšie s peknými očami) a čas si to všetko vychutnať (doporučované minimálne raz do týždňa).
Takže to by mohol trebárs piatok . No a v sobotu sa ide na pivko. Ja chodím tu (Svetielko, to je tá fotka, jedna z prvých, ostatné časom, určite).
Na zdravie a dobrú chuť. A pekný deň, noc, život.